VÅRA PRODUKTER

I vårt sortiment finns färskpressad äppelmust i olika smaker. Vi gör mest sortspecifik must för att ta fram de olika äppelsorternas egenskaper.

Full pott i Sveriges största mattidning!

omdömet 1000 gånger godare än läsk! (Allt om Mat nr 13, utgiven 29 aug 2017)

Musten finns i klimatsmarta 3-liters bag-in-box och glasflaskor i storlekarna 1 liter och 0,33 liter. All must är gjort på 100% äpplen, utan tillsatser.

Musten finns hos utvalda butiker och restauranger/caféer, exempelvis Grand Hotel, Långbro Värdshus, Restaurang Nationalmuseum, Scandic Haymarket och många fler. Vi är också stolta över att vår must under fem år valts ut för att serveras på Nobelmiddagens officiella efterfest.

Äppelmust är en underbar måltidsdryck som med fördel kan matchas med mat. Det är bl.a. den friska syran i äppelmusten som gör att den går så bra att kombinera till all typ av mat. Syran friskar upp gommen mellan tuggorna och lättar upp smakrik och/eller lite fetare och krämig mat. Äppelmustens naturliga sötma är också en viktig komponent som gör att den också passar utomordentligt bra till kryddstark och het mat, där vin många gånger inte passar. Äppelmusten är också alltid god till fika, desserter och inte minst till smakrika ostar.

Hög kvalitet genomsyrar hela vår verksamhet och all vår produktion är certifierad enligt IP Livsmedel av Svenskt Sigill. 

Återförsäljare kan enkelt beställa via mail (kontakt@roslagensmusteri.se) eller telefon (0733-19 74 07).

 

Gravensteiner

Gravensteiner, kungen av äpplen. Flammiga och ibland nästan fula äpplen men ack så underbar i flytande form. Ett bevis på att det är insidan som räknas.

Aroma

Ett fantastiskt "allround-äpple" och som passar till det mesta. Aromatisk och ett av de mest älskade äpplena i svenska trädgårdar.

Ingrid Marie

Ett så vackert äpple att vi ibland nästan inte kan förmå oss att pressa det. Men när vi smakar musten blir vi glada att vi gjorde det!

Cox Orange

Cox Orange är äpplet för finsmakare. Ett känslig sort som kräver mycket av odlaren men lyckas man är det värt besväret.

BILDGALLERI

Här finner du bilder på vår must. Materialet är fritt att ladda ner och använda för våra återförsäljare. Vid övrig användning ska källa Roslagens Musteri anges.

Vill du använda en bild för publicering på Instagram eller Facebook går det utmärkt så länge du taggar oss (@roslagensmusteri). Tack!

Öppettider Bokade kunder & butik

Tisdag 9-17
Onsdag: 9-17
Torsdag: 9-17
Fredag: 9-17
Lördag: 10-18
Söndag: 10-18

Tiderna gäller till och med 27 oktober.

Öppettider Drop-in

Tisdag – Söndag: 10-13

Vänligen notera att äpplena blandas med andra.
För must av endast egna äpplen krävs minst 50 kg och bokad tid.