Boka tid för mustning

Om oss

Roslagens Musteri är ett musteri i Södra Roslagen, 3 mil norr om Stockholm.

Om ni frågar oss tycker vi att äppelmust måste vara en av världens bästa drycker. Förutom att det smakar fantastiskt gott är det nyttigt, närproducerat och helt fritt från tillsatser.

Visste du att varje år ruttnar hundratals ton fallfrukt bort i Sverige? Samtidigt köper vi stora mängder läsk och juicer som fraktats lång väg och dessutom tillverkats av koncentrat med en massa tillsatser i. Nu har du som har äppelträd hemma i trädgården en chans att ändra på detta. Ta med dina äpplen till oss och gör must av dem!

Vi köper också in äpplen från svenska odlare och gör egen must som vi säljer till butiker, restauranger och caféer. Själva har vi tröttnat på att läsk eller kranvatten ska vara det enda alternativet då man inte vill eller kan dricka vin och är oerhört glada över att det finns så många krögare och caféinnehavare som tycker likadant. Självklart ska det finnas en must av god kvalitet på varje meny!

Roslagens Musteri bildades i februari 2013 och vi satte igång med att leta lokaler, maskiner och lära oss så mycket vi bara kunde om äppelmustning. I juni 2013 stod maskinerna äntligen på plats och vi kunde komma igång att provmusta. Bara känslan när vi kunde hälla upp ett glas iskall äppelmust från den allra första flaskan gjorde det värt allt slit och sena kvällar.

Vi hoppas att ni tycker att ett musteri i Åkersberga är en lika god idé som vi tycker och det vore jätteroligt om ni besöker oss. Följ oss gärna på Instagram och Facebook (länk nere i vänstra hörnet), där kommer vi löpande lägga upp information om det händer något extra spännande.

Varmt välkomna till musteriet!
Hälsar Sebastian och Line Borgö

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå